Dirigent Marijn de Jong

foto Christelijk Overdagkoor (klik voor een vergroting) Initiatiefnemer en dirigent van dit koor is Marijn de Jong (1976).
Hij ontving zijn eerste muzieklessen op een Zeeuwse muziekschool. Enkele jaren later verhuisde hij naar Zwolle, waar hij orgellessen kreeg van de voormalige organist van de Grote of St. Michaëlskerk Lucas Lindeboom. Na diens overlijden in 1997 vervolgde hij zijn studie bij Ab Wegenaar, organist van de Bovenkerk in Kampen.
Daarnaast volgde hij een muzikaal theoretische opleiding voor het staatsexamen orgel via de Schumann Academie en deed examen in 2006. Op het vlak van koordirectie volgde hij de bekende Kurt Thomascursus. Daarna deed hij de Applicatie Opleiding Koordirectie aan het conservatorium in Utrecht bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen. In 2013 deed hij met goed gevolg examen.
foto Christelijk Overdagkoor (klik voor een vergroting) Momenteel is hij dirigent van koren in Harderwijk, Zalk, Epe, Rijssen en Kampen. Als organist is hij verbonden aan het Open Hof en de Burgwalkerk in Kampen. Tevens functioneert hij als assistent organist van de Bovenkerk in Kampen samen met organist/dirigent Sander van den Houten.